Blogroll

General Awareness Questions asked in the RBI Grade-B Phase-1 Exam

We are publishing the General Awareness Questions asked in the RBI Grade-B Phase-1 Exam. You can share more questions in the comment section. Most of the GA questions were asked from the capsule.
 General Awareness Questions asked in the RBI Grade-B Phase-1 Exam

Q1. Madrid is the capital of-
Answer- Spain

Q2. G7 Summit 2017 was held in-  
Answer- Sicily, Italy

Q3. State-owned Punjab National Bank has received USD 100 million (about Rs. 645 crores) as the first tranche from?
Answer- Asian Development Bank (ADB) 

Q4. Capital Small Finance Bank, India's first small finance bank was launched. Where is the head office of Capital Small Finance Bank?
Answer- Jalandhar, Punjab

Q5. In which state Alamatti Dam is located?
Answer- Karnataka

Q6. Where is the capital of UAE?
Answer- Abu Dhabi

Q7. The currency of Maldives is?
Answer- Rufiyaa

Q8. Which country is the biggest steel producing country, accounting for 50.3% of the world's total steel production in 2015?
Answer- China

Q9. Sir Roger George Moore was from-
Answer- UK

Q10. What is the meaning of "D" in NSDL"?
Answer- Depository

Q11. Asian wrestling championship 2017 in-
Answer- New Delhi

Q12. Reserve Bank of India (RBI) has prohibited non-banking finance companies (NBFCs) of all kinds from lending more than _________ in cash against gold.
Answer- Rs 20,000

Q13. ___________ is an annual event, observed on July 11 every year.
Answer- World Population day

Q14. Which is debt instruments?
Answer- Bonds

Q15. Disha microfine got the license from RBI for which type of bank?
Answer- Small Finance Bank (SFB).
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di TULISKAN.com

0 comments:

Post a Comment

thank you

Popular Posts

Blog Archive