Blogroll

Current Affairs for NICL AO Mains 2017


Q1. On the visit of the President of Cyprus to India, both the countries have signed four agreements in different fields. Name the president of Cyprus. 
Answer: Nicos Anastasiades

Q2. Director Jonathan Demme, the Oscar-winning director behind classics like The Silence of the Lambs and Philadelphia died recently. He belonged to ___________.
Answer: America

Q3. India won six medals in the second leg of the Asian Grand Prix Athletics Meet. The event was held in ___________.
Answer: Jiaxing, China

Q4. India won six medals in the second leg of the Asian Grand Prix Athletics Meet. In this event single gold medal was bagged by ___________.
Answer: Neena Varakil

Q5. In the recent figures released by the Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) India stood on which rank in the military expenditure?
Answer: 5th

Q6. International Labour Day, also known as International Worker's Day or May Day is observed globally on ____________.
Answer: 1st May

Q7. Name the driver who recently won the Russian Grand Prix after a tense final few laps as he was chased down by Ferrari’s Sebastian Vettel.
Answer: Valtteri Bottas

Q8. Aymanam ward in which district has become India’s first digitalised panchayat ward?
Answer: Kerala

Q9. The United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) has appointed Syrian refugee and Olympic athlete ____________ as a Goodwill Ambassador.
Answer: Yusra Mardini

Q10. The Real Estate (Regulation and Development) Act, 2017 (RERA) aimed to protect the interests of homebuyers across the country and bring transparency has come into force from _______________.
Answer: 1st May

Q11. Name the current Union Human Resource Development Minister of India.
Answer: Prakash Javadekar

Q12. The World Press Freedom Day is observed globally on _________
Answer: 3rd May

Q13. On the occasion of World Press Freedom Day, UNESCO has co-organized the World Press Freedom Day's main event and the UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize Ceremony in _________________.
Answer: Jakarta, Indonesia

Q14. Which Indian state has recently become the first state to switch to the January-December financial year from the existing April-March cycle?
Answer: Madhya Pradesh

Q15. The World Press Freedom Day was observed recently by UNESCO. Who is the Director-General of UNESCO?
Answer: Irina Bokova
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di TULISKAN.com

0 comments:

Post a Comment

thank you

Popular Posts

Blog Archive