Blogroll

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

Q1. Indian Institute of Technology (IIT) Kharagpur has recently collaborated with the British Geological Survey to turn which city into a smart city?
Answer: Varanasi

Q2. Which Indian Wrestler defeated Lee Seung-chul of Korea to win the gold medal in themen’s 65 kg freestyle category at the Asian Wrestling Championship 2017?
Answer: Bajrang Punia


Q3. Which Indian state was on bottom most position in the list of recently released Public Affairs Index (PAI) 2017 in governance?
Answer: Bihar

Q4. Which Indian state hosted the first outreach program of the Ministry of External Affairs ‘Videsh Sampark’ to engage the State governments in creating awareness about various programmes of the Ministry?
Answer: Telangana

Q5. Who is the current governor of Kerala?
Answer: Palanisamy Sathasivam

Q6. Name the newly-elected Prime Minister of France.
Answer: Edouard Philippe

Q7. In a survey conducted during March and April 2017, FICCI predicted India’s gross domestic product (GDP) growth will be around ________ for fiscal 2017-18.
Answer: 7.4%

Q8. Chief Minister of which states has been conferred with the first Bhairon Singh Shekhawat Lifetime Achievement Honour in Public Service, recently?
Answer: Sikkim

Q9. Name the scientist who has been awarded with the prestigious Indian National Science Academy (INSA) medal in the Young Scientist category for 2017.
Answer: Aravind Kumar Rengan

Q10. What is the theme of the International Day of Families 2017?
Answer: Families, education and well-being

Q11. IIEST (Indian Institute of Engineering Science and Technology) has successfully created the country's first smart grid project, which will generate power from renewable sources of energy. IIEST is situated in which Indian state?
Answer: West Bengal

Q12. The USA based SpaceX has launched a communications satellite for Inmarsat, marking its first launch for the London-based mobile broadband company. SpaceX was founded in ___________.
Answer: 2002

Q13. What is the full form of UJALA?
Answer: Unnat Jyoti by Affordable LEDs for All

Q14. Union Cabinet has given its approval for signing and ratifying, an agreement between India and Tajikistan on Cooperation and Mutual Assistance in Customs Matters. What is the Capital of Tajikistan?
Answer: Dushanbe

Q15. Union Minister Anil Madhav Dave passed away recently. He was ______________.
Answer: Environment Minister
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di TULISKAN.com

0 comments:

Post a Comment

thank you

Popular Posts

Blog Archive