Friday, 16 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017


Q1. Banking on the Government's drive to promote cash-less economy, which of the following cashback portal has tied up with YES Bank to launch card-linked offers as part of its loyalty programme for both offline and online shoppers?
Answer: Cashkaro.com

Q2. India's first International Financial Services Centre (IFSC) at GIFT City entered into an agreement with Gujarat National Law University (GNLU) to collaborate on efforts for Skill Development in the field of International Financial Services & Regulations. GIFT stands for-
Answer: Gujarat International Finance-Tec

Q3. Which bank has become the first lender to classify Videocon Industries as a 'bad loan’?
Answer: Dena Bank

Q4. India and Russia has recently agreed to work closely in various sectors, including security, nuclear energy, and disaster management. Who is the Deputy Prime Minister of Russia?
Answer: Dimitry Rogozin

Q5. Microblogging platform Twitter has elevated ___________ as its Country Director for India.
Answer: Taranjeet Singh

Q6. Which Ships has recently been decommissioned by the Indian Navy after being in service for over 30 years?
Answer: INS Karwar and INS Kakinada

Q7. The Indian Railways has recently decided to float global tenders worth over Rs 100 crore for acquiring EoTT equipment to run 1,000 trains without guards. What does 'TT' stand for in EoTT?
Answer: Train Telemetry

Q8. The government has named Road Transport and Highways Secretary ____________ as its new defence secretary in a top-level bureaucratic reshuffle.
Answer: Sanjay Mitra

Q9. In a promising step for Indian basketball, the national Basketball Association (NBA) inaugurated its first ever academy in which city?
Answer: Greater Noida

Q10. Eminent personality Arjun Tulshiram Pawar passed away after prolonged illness. He was famous __________.
Answer: Politician

Q11. Name the chief one of the famous Indian bank who has become the first Indian woman to be conferred with the prestigious Woodrow Wilson Award for Global Corporate Citizenship.
Answer: Chanda Kochhar

Q12. India has recently decided to replace the Maitri research station with a new one in the next three to four years. This Research station is located in _____________.
Answer: Antarctica

Q13. Shri Radha Mohan Singh, Union Minister for Agriculture and Farmers Welfare has recently launched an online interface at Krishi Bhawan in New Delhi. What is the name of this online interface?
Answer: YES Bank

Q14. Name the Light combat aircraft that has successfully demonstrated an Air-to-Air Beyond Visual Range (BVR) missile firing capability by releasing Derby Air-to-Air BVR missile in RADAR guided mode in Odisha.
Answer: Tejas

Q15. Which state/states has been exempted by the government from mandatory quoting of Aadhaar to obtain PAN cards and file tax returns?
Answer: Jammu and Kashmir, Assam and Meghalaya

No comments:

Post a Comment

thank you

Contact Form

Name

Email *

Message *