Thursday, 15 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

Q1. Name the state that has recently decided to introduce boat ambulance service in four districts where people face difficulties in getting health service.
Answer: Odisha

Q2. Name the Indian player who has recently received the Fellowship Award at the 7th annual Asian Awards initiatives to help the under-privileged people in UK.
Answer: Sachin Tendulkar

Q3. Rabindranath Tagore received the Nobel Prize for Literature in _____________.
Answer: 1913

Q4. Indian boxer Shiva Thapa ended up with a silver medal in the 60-kg category at the Asian Boxing Championships. The event was held in ______________.
Answer: Uzbekistan

Q5. Name the Renowned tea planter from Assam who has been appointed as the new chairman of the Tea Board of India by the Union government.
Answer: Prabhat Kamal Bezboruah

Q6. Name the finance company that has recently launched India's first and the simplest life insurance product that can be bought at a point of sale (PoS).
Answer: Edelweiss Tokio

Q7. Heena Sindhu claimed a bronze medal in the women's 10m Air Pistol at the Grand Prix of Liberation Plezn 2017 shooting championships. The event was held in ______________.
Answer: Czech Republic

Q8. Name the present Governor of Haryana.
Answer: Kaptan Singh Solanki

Q9. The government has appointed Melwyn Rego as the new MD and CEO of which banks?
Answer: Syndicate Bank

Q10. The government of Pakistan has recently approved the appointment of ________________ as Pakistan’s next high commissioner (Envoy) to India.
Answer: Sohail Mahmood

Q11. Technology giant Oracle has launched its cloud computing service for India, which aims to support the government's GST rollout in July and plans to open data centers in the country. Oracle is ________ based company.
Answer: USA

Q12. The theme of World Migratory Bird Day 2017 is _________________.
Answer: Their Future is Our Future – A Healthy Planet for Migratory Birds and People

Q13. Banking on the Government's drive to promote a cash-less economy, cashback portal Cashkaro.com has tied up with which of the following banks to launch card-linked offers as part of its loyalty programme for both offline and online shoppers.
Answer: YES Bank

Q14. What is the capital of South Korea?
Answer: Seoul

Q15. CEO and MD of Yes Bank is ______________.
Answer: Rana Kapoor

No comments:

Post a Comment

thank you

Contact Form

Name

Email *

Message *