Saturday, 10 June 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

Current Affairs for NICL AO Mains 2017

Q1. Name the person who has been appointed as the new chairman of Public Accounts Committee (PAC) of the Parliament of India. 
Answer: Mallikarjun Kharge

Q2. Shabana Azmi starrer film ____________ was recently awarded the Special Jury Remi Award at the 50th annual Worldfest-Houston International Film Festival (WHIFF).
Answer: The Black Prince

Q3. As per the UN report, India is expected to achieve how much percent growth the year 2017?
Answer: 7.10

Q4. Minister of Road Transport and Highways has inaugurated two exhibitions namely 'The Highway Saga: Past Present and Future' and SRISHTI exhibition in New Delhi. SRISHTI stands for _____________.
Answer: Safe Road and Inter-State Highways Transforming India

Q5. Name the Minister of State (Independent Charge) for Communications of India.
Answer: Manoj Sinha

Q6. The Cabinet Committee on Economic Affairs has given its approval for restructuring the schemes of the Ministry of Food Processing Industries (MoFPI) under new Central Sector Scheme named SAMPADA. What does 'P' stands for in SAMPADA?
Answer: Processing

Q7. The Union Cabinet chaired by ____________ has given its approval for National Steel Policy (NSP) 2017.
Answer: Shri Narendra Modi

Q8. The Indian men’s national football team has made it into the top 100 of the FIFA world football rankings for the first time in 21 years. Who is the President of FIFA?
Answer: Gianni Infantino

Q9. What is the best ever ranking of Indian football team in FIFA world ranking?
Answer: 94th

Q10. The 'Swachh Survekshan 2017' survey results were recently announced by Urban Development Minister M Venkaiah Naidu. Which city is the dirtiest city in India?
Answer: Gonda

Q11. India has recently organized a cultural festival in Egypt to mark the 156th birth anniversary of ___________________.
Answer: Rabindranath Tagore

Q12. Pro-European centrist leader ____________ has been elected as President of France.
Answer: Emmanuel Macron

Q13. The National Academy of Television Arts & Sciences (NATAS) has announced the winners of the 44th Annual Daytime Emmy Awards held in California, USA. Which show has won the award for Outstanding Game Show?
Answer: Jeopardy

Q14. Facebook has launched its _____________ commercially in India and the service is now available via 700 hotspots across four states of Uttarakhand, Gujarat, Rajasthan and Meghalaya.
Answer: Express Wi-Fi

Q15. What is the theme for World Red Cross Day 2017?
Answer: Less Known Red Cross Stories

No comments:

Post a Comment

thank you

Contact Form

Name

Email *

Message *