Blogroll

Computer Questions for all bank exams 2017


Q1. _____________ is a service that allows organisations to make their own website.   
(a) Web hosting
(b) Web surfing
(c) Domain hosting
(d) Linux hosting
(e) Windows hosting


S1. Ans.(a)
Sol. Web hosting is a service that allows organisations to make their own website accessible through WWW. This service allows you to share the data on the Web or the Internet by storing your Web page on the Internet.


Q2. Which of the following HTML tags is used to create a horizontal line on a Web page? 
(a) <hr>
(b) <tr>
(c) <line>
(d) <hr1>
(e) <line direction = “horizontal”>

S2. Ans.(a)
Sol. In HTML, you can create a horizontal line on a Web page by using the <hr>tag. The purpose of the <hr> tag is to separate paragraphs or sections on a Web page. 

Q3. Which of the following image formats was developed for CompuServe?
(a) JPEG Image
(b) GIF Image
(c) PNG Image
(d) BMP Image
(e) None of these

S3. Ans.(b)
Sol. The GIF image format was developed for CompuServe (an online information service). Converting an image to a GIF image format is safe as no data is lost at the time of conversion.

Q4. Which among the following is a Super computer series developed by Indian scientists?
(a) Param
(b) Super30l
(c) Compaq Presario
(d) Cray YMP
(e) Blue Gene

S4. Ans.(a)
Sol. PARAM is a series of supercomputers designed and assembled by the Centre for Development of Advanced Computing (C-DAC) in Pune, India. The latest machine in the series is the PARAM Kanchenjunga. 


Q5. Which of the following is the foray introduced by Microsoft into the gaming console market? 
(a) X-box
(b) Set-up
(c) Multi play
(d) I-phone
(e) None of these

S5. Ans.(a)
Sol. In the gaming console market, Microsoft launched its first foray named X-box that is actually a video game console. 

Q6. Which of the following statements is correct about EPROM? 
(a) It is a type of ROM from which the stored data cannot be erased
(b) In this memory, data can be erased by electronic emission
(c) It is a type of RAM
(d) Ultraviolet rays are used to erase the data stored in the memory
(e) None of these

S6. Ans.(d)
Sol. Erasable Programmable Read-Only Memory (EPROM) is a type of ROM from which the stored data can be erased using ultraviolet rays. 

Q7. What is the maximum number of lines you can set for a Drop Cap?  
(a) 6
(b) 10
(c) 15
(d) 56
(e) None of these

S7. Ans.(b)
Sol. A drop cap refers to a large letter positioned at the beginning of a text. It can have the depth of a maximum of ten lines of regular text.  

Q8. Which of the following views shows thumbnail versions of all the slides and organizes them in horizontal rows?   
(a) Normal View
(b) Outline View
(c) Slide Sorter View
(d) Notes Page View
(e) None of these

S8. Ans.(c)
Sol. Normal View is used for editing a presentation slide by slide. Outline view is used to edit and jump between slides. Slide Sorter View is used to view thumbnail versions of all the sliders collectively. Notes Page View is used to view the look of the presentation when printed with notes. 

Q9. A/An _________ displays a surface that joins a group of data points.  
(a) New chart
(b) Line chart
(c) Surface chart
(d) Pie Chart
(e) Column chart

S9. Ans.(b)
Sol. Line Chart displays a surface that joins a group of data points. 

Q10. Which of the following is a programming language for creating special programs like applets? 
(a) Java
(b) cable
(c) domain name
(d) Net
(e) COBOL

S10. Ans. (a)
Sol. Java can be used to create applets. Applet is a very small application, especially a utility program performing one or a few simple functions.

Q11. Which among the following is not an operation of an operating system?   
(a) Communication manager
(b) Processor manager
(c) Device manager
(d) Memory manager
(e) None of the above

S11. Ans.(a)
Sol. OS is not a Communication manager.

Q12. Which key should you use to indent the first paragraph of your report?
(a) tab key
(b) return key
(c) space bar
(d) shift key
(e) None of these

S12. Ans (a)
Sol.  Tab Key can be used for indentation.

Q13. Which of the following is true about Assembly language? 
(a) It is an Object Oriented Programming Language
(b) It is a High-level programming language
(c) It is a low-level programming language
(d) It is a language for assembling computers
(e) It is latest flash memory language

S13. Ans (c)
Sol.  An assembly (or assembler) language, is a low-level programming language for a computer, or other programmable device 

Q14. Changing desktop wallpaper is a simple task which can be accessed through ________ section of all control panel items. 
(a) Graphics
(b) Image
(c) Personalize
(d) Windows
(e) Picture

S14. Ans. (c)
Sol. Wallpapers can be changed by the personalize section of all control panel items.

Q15. Different icons of application software can be found in which bar in latest version of Microsoft Windows?
(a) Start Menu
(b) Browser
(c) Status
(d) Control Panel
(e) None of these

S15. Ans. (a)
Sol. Microsoft re-introduced Start Menu bar and you can access various application software through it like paint or Word.
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di TULISKAN.com

0 comments:

Post a Comment

thank you

Popular Posts

Blog Archive